Jestem świeżo upieczonym posiadaczem Octavii. Zakup tego auta był naturalną konsewencją wcześniejszego posiadania Favorit i Felicji. Samochód sprowadziłem osobiście z Niemiec.
Po beskutecznym przeszukiwaniu archiwum postanowiłem dać za wygrana i zapytać. Rozchodzi mi się o zmianę języka komunikatów wyświetlanych na centralnym wyświetlaczu. W tej chwili mam ustawiony język niemiecki który jest dla mnie czarną magią.
Czy istnieje możliwość zmiany języka komunikatów np. na angielski?
Niestety nie posiadam tego programu, ale takie hasło wpisane do googla skierowało mnie na forum VW, gdzie znalazłem takie rozwiązanie:
"żnalazłem coś takiego więc chyba się da ---------Zmiana języka MFA za pomocą VAGa:
- Podłącz VAGa i włącz zapłon
- Wybierz guzik: Select Module
- Kliknij na guzik - Instruments w module 17tym
- Kliknij na moduł adaptacji
- Kliknij na kanał 4
- Wybierz język
angielski to podobno nr 2"
Na kolejnym forum znalazłem kody dla poszczególnych języków:
00001 niemiecki
00002 angielski
00003 francuski
00004 włoski
00005 hiszpański
00006 portugalski
00008 czeski
No dobra.. podsumowując... udało się komuś zmienić język?
Ma ktoś inny niż niemiecki?
(nie żeby mi przeszkadzał, ale wolę angielski, albo ew. francuski...
bo żeby tak kląć przy dziecku po niemiecku ?)
W OII da sie zmienic, to w OI tez bedzie sie dalo. Domyslnie nowy licznik w OI jest kodowany po czesku, a koledzy zmieniali na angielski na jednym ze spotow
w O2 mozna zmieniuc jezyk wyswietlen na maxi dot recznie...przytrzymujac przycisk od sterowania kom.pokladowym
[ Dodano: Nie 23 Wrz, 07 19:03 ]
a tak nawiasem mowiac to jest tych jezykow cala kupa nawet chinski a polskiego nie...ciekawe kurna dlaczego...za malo samochodow kupujemy czy jak?
gachul
czarniutka dwulitrowka combi elegance...była...jest... dwa litry brąz mocca combi platinum
Komentarz